Θεοδώρα Παπαζιάκα
Οι μινιατούρες και ο ξύλινος κόσμος τους
Ονομάζομαι Θεοδώρα Παπαζιάκα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι γεμάτα γνώσεις, αναγνώσεις και παραμύθια. Η φαντασία, ένα μολύβι κι ένα χαρτί υπήρξαν ανέκαθεν η καλύτερη συντροφιά μου. Από το 2014 είμαι μόνιμη κάτοικος Θάσου, ενώ η ενασχόληση μου με την αρθρογραφία τα τελευταία χρόνια υπήρξε καθοριστική στην απόφαση να ασχοληθώ και με τη συγγραφή και την έκδοση.
Αν με ρωτούσατε τι είναι αυτό που με οδήγησε στο παιδικό παραμύθι, η απάντηση θα ήταν σίγουρα η Μητρότητα και η προσπάθεια που κάθε γονιός καταβάλει για να μεγαλώσει ένα παιδί σωστά, να καταφέρει να βγει στη κοινωνία «…ένας σωστός άνθρωπος» όπως λέγανε οι παλιοί. Και αδιαμφισβήτητα, η ανάγνωση στο παιδί από τη βρεφική μάλιστα ηλικία, είναι ίσως η αρχή και το τέλος για τις βάσεις μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.
Περίληψη
Ο μικρός Μάριος είναι ένα παιδί με ειδικές κινητικές ανάγκες. Ζει ωστόσο σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και στοργή.
Τα πάντα αλλάζουν όταν διαφημίζουν στη τηλεόραση μια σειρά από ξύλινες μινιατούρες τις οποίες κάθε παιδί θέλει να αποκτήσει.
Όταν τελικά ο μικρός πρωταγωνιστής καταφέρνει να τις έχει στα χέρια του, η ζωή του όλη αλλάζει εφόσον αφιερώνεται ολοκληρωτικά σε αυτές. Κάθε φορά που κοιμάται, ο Μάριος μετατρέπει στα όνειρα του όλους τους αγαπημένους του, μαζί και τον ίδιο, σε μινιατούρες και κάθε επιθυμία του είναι ικανή να εκπληρωθεί, όσο δύσκολη ή ακατόρθωτη κι αν είναι αυτή.

Τίτλοι από Θεοδώρα Παπαζιάκα